Pinel Island, St. Maarten: eilandhoppen voor beginners

Pinel Island St. Maarten

Pinel Island, St. Maarten: eilandhoppen voor beginners

Eilandhoppen. Alleen het woord is al leuk. Maar wat is het nu eigenlijk? Nou, gewoon hoppen van eiland naar eiland, het bezoeken van meerdere eilanden binnen een reis. De Caribbean en dan met name St. Maarten is daar erg geschikt voor. Eilandhoppen doe je vaak per ferry of per vliegtuig. Voor wie dit allemaal net even te spannend vindt, is er Pinel Island. Een klein eilandje nabij het Franse deel van St. Maarten. Een compleet andere wereld, een klein paradijs, en daardoor ontzettend het gevoel van compleet ergens anders zijn. Kom, ik neem jullie mee naar Pinel Island; eilandhoppen voor beginners.

Pinel Island by boat

 

Pinel Island of Îlet de Pinel

Pinel Island, ook wel Îlet de Pinel genoemd, ligt ten noordoosten van de Franse zijde van St. Maarten. Het is een piepklein eilandje met een prachtig wit zandstrand, een enorme populatie leguanen (je vraagt je af hoe ze er terecht zijn komen), twee beachbars, strandbedjes en wuivende palmen. Je bereikt het eiland per boot. Deze vertrekt vanuit het haventje van Cul-de-Sac. De overtocht kost je minder dan $10 per persoon. Gedurende het hele jaar gaat er doorgaans om de Caribische 30 minuten een bootje naar Pinel Island. Echter verschilt het per seizoen wanneer de laatste boot je weer terugbrengt naar St. Maarten. In het hoogseizoen is dit om 17:00 uur, maar in het laagseizoen gaat de laatste boot om 16:00 uur terug. Mis je de boot, dan kun je de nacht samen doorbrengen met de vele leguanen die het eilandje rijk is!

Iguana Leguaan Pinel Island
 

Ervaar de verschillen met St. Maarten

Ondanks dat het eilandje erg klein is, is het meer dan de  moeite waard om te bezoeken. De wereld is er namelijk compleet anders dan op het veel drukkere St. Maarten. Met name als je aan de Nederlandse zijde verblijft, is het een verademing op Pinel Island. Hier kom je even tot rust. Je hoeft er ook niet langer dan een middagje naartoe. Gewoon even het contrast ervaren en zodoende de kunst van het eilandhoppen ontdekken. Dat is juist ook het leuke ervan, de verschillen ervaren! Ga lekker snorkelen of gewoon lui hangen aan de bartafels die in zee zijn gezet. Bak lekker bruin op je ligbed (al dan niet tegen betaling, het ligbed hè, het zonnetje is gratis) en laat je heerlijk bedienen. Doe je tegoed aan cocktails, maar vergeet zo nu en dan niet om genoeg water te drinken. Het kan er namelijk erg warm worden, vanwege de beperkte schaduw.

Palm tree Coconut Pinel Island
 

Smaak te pakken?

Zodra je de dagtocht naar Pinel Island hebt gemaakt, smaakt dit alleen nog maar naar meer. Dat kan ik je verzekeren! En weet je wat nu zo tof is? St. Maarten is de ideale uitvalsbasis om andere eilanden te ontdekken. Houd je van luxe en strand? Dan bezoek je St. Barths of Anguilla, beiden per ferry te bereiken. Heeft natuur of cultuur meer  jouw interesse? Dan liggen Saba en St. Eustatius om de hoek, beiden per korte vlucht te bereiken. Eilandhoppen werkt verslavend, je bent gewaarschuwd!

Pinel Island St. Maarten
 

This post is also available in: enEnglish