Glamping in de Caribbean; Anegada Beach Club

Bathtub Deck Anegada Beach Club

Glamping in de Caribbean; Anegada Beach Club

Een camping is waarschijnlijk niet je eerst gedachte bij een verblijf in de Caribbean. Bij mij ook niet. Op zoek naar een exclusieve accommodatie op het even zo exclusieve Anegada, stuitte ik toevalligerwijs op Anegada Beach Club. Een vijfsterren glamping met zeer luxueuze tenten. Een exclusieve ervaring die ik graag uit de doeken doe.

Je vakantie begint doorgaans met voorpret, het zoeken naar je droombestemming en de daarbij horende ideale accommodatie. Ik regelde ditmaal mijn verblijf rechtstreeks bij Anegada Beach Club, een heuse glamping in de Caribbean. De website heeft een eenvoudige reserveringsmodule die tevens duidelijk de actuele beschikbaarheid weergeeft. Mijn mailcontact naderhand met eigenaresse Jamie was vanaf het begin al prettig. Zo gaf ze me direct tips hoe ik überhaupt op Anegada kon geraken (daar had ik ten tijde van de boeking nog niet over nagedacht, zie artikel ‘Hard to get Anegada; hoe kom je er en is het echt lastig te bereiken?’). Daarnaast heeft ze de huurauto voor me geregeld en verzekerde ze dat we persoonlijk werden onthaald.

Aankomst

Daar was niets aan gelogen. Na een korte doch zeer avontuurlijke vlucht vanuit Tortola via Virgin Gorda naar Anegada, werden we op het vliegveld verwelkomt en opgehaald door de vaste taxichauffeur van Anegada Beach Club. Dat is nog eens een relaxed begin van je verblijf! Zo’n 20 minuten rijden later arriveerden we. Het was een makkelijke rit. Anegada is zo plat als een dubbeltje en er wonen slechts 250 mensen, wat koeien, ezels en flamigo’s. Je begrijpt dat het dus erg rustig was op de weg. Daar moet ook nog bij worden opgemerkt dat het september was, een van de rustigste maanden in de Caribbean.

Onthaal

Eenmaal gearriveerd werden we zeer gastvrij ontvangen. Omdat we de eerste vlucht hadden, waren we er erg vroeg. In de tussentijd dat onze tent gereedgemaakt werd, genoten we van een overheerlijk a la carte ontbijt. De gebakken eieren waren overheerlijk! Even later werden we naar onze tent gebracht. Uiteraard had ik de meest luxueuze gereserveerd dus de verwachtingen waren hoog!

Anegada Beach Club biedt een aantal suites gelegen aan het zwembad, vlakbij het openlucht restaurant. De echte eyecatchers tref je in de duinen, luxueuze tenten voorzien van alle gemakken inclusief kingsizebed en zeezicht. Daarnaast zijn er luxueuze tenten direct aan zee gelegen, waarvan er zelfs een is voorzien van maar liefst twee openlucht badkuipen op het zonnedek.

Kingsize bed - Anegada Beach ClubNa een stukje lopen door de duinen arriveerden we bij onze tent. De bagage werd met een soort scooter door het personeel al naar de tent gebracht. Woorden schoten tekort bij het aanschouwen van het uitzicht op de witte zandstranden en de Caribische Zee. De tent is van alle gemakken voorzien: een kingsize bed, zitje en opbergruimte voor je spullen. De regendouche tref je in een aparte houten cabine te bereiken via de tent. Op het enorme zonnedek heb je de beschikking over een zitje, een royale hangmat en, in ons geval, als kers op de taart twee badkuipen in de open lucht. Fantastisch!

Serene rust en pure luxe

Eerder schreef ik al dat het september was ten tijde van ons bezoek, en zeer rustige maand in deHangmat hammock - Anegada Beach Club Caribbean. In ons geval niet erg, we hadden al een deel van een behoorlijk actieve vakantie achter de rug. Hoe verwent dit ook klinkt, eilandhoppen is hard werken! Een verblijf bij Anegada Beach Club was een perfecte afsluiter van de vakantie. Twee nachten in het vooruitzicht op een eiland wat voor je gevoel onbewoond lijkt te zijn. Vanaf je bed in de tent, vanuit je badkuip of vanuit je hangmat heb je uitzicht op kilometers lang wit zandstrand en turquoise wateren van de ondiepe riffen voor de kust van Anegada. Je waant je in het paradijs! ’s Nachts wordt je getrakteerd op een sterrenhemel waar je stil van wordt, zo prachtig.

Kreeft

Anegada staat bekend om haar kreeften. Deze worden hier dagelijks vers gevangen en geserveerd op het eiland en de omringende Maagdeneilanden. Uiteraard serveert Anegada Beach Club deze lekkernij ook. Als voorgerecht verwerkt als bisque en als hoofdgerecht te kiezen als hele of halve kreeft. Beide gerechten waren goddelijk! De volgende avond de kreeft gekozen in combinatie met pasta, ook weer erg lekker. Tip: mocht je voor de bisque gaan, wees je er van bewust dat een grote portie bijna vult als een hoofdgerecht! Mocht je nooit eerder kreeft hebben gegeten net als ik voordat ik hier kwam, geen nood. De chef legt met alle plezier uit hoe je een kreeft op je bord te lijf gaat.

 Goed om te weten

Houd er rekening mee dat het restaurant op voorhand (voor 16:00 uur ’s middags) van je wilt weten wat je ’s avonds wenst te eten van de kaart en hoe laat. Dit heeft te maken met de beperkte en kostbare aanvoer van goederen op het eiland. Anegada is een dunbevolkt eiland. Daarnaast ligt het zeer afgelegen ten opzichte van de overige Maagdeneilanden, waardoor het eiland lastiger te bevoorraden is. Ik heb het in ieder geval niet als hinderlijk ervaren. Integendeel, het geeft je alleen maar aan hoe ontzettend speciaal het is dat je hier als een van de weinige gelukkigen kunt vertoeven.

Private deck - Anegada Beach ClubDoorgaans staat er het hele jaar door een constante flinke bries op Anegada. Ten tijde van ons verblijf was het er windstil. Dit had te maken met een orkaan die ergens honderden kilometers verderop huishield en alle wind weggetrokken had uit de directe omgeving. Dit heeft tot gevolg dat het overdag erg heet kan worden op Anegada. Waar normaal de stevige noordoostenwind voor afkoeling zorgt in je tent, bleef deze nu uit. Gelukkig is er dan nog een ventilator om het enigszins behaaglijk te houden. Tevens een groot nadeel van windstilte is dat zandvlooien kunnen opduiken.

Conclusie

Een beetje avonturier kan hier wel tegen en zal deze zaken niet als belemmering ervaren. Het ontbreekt je werkelijk aan niets tijdens je verblijf bij Anegada Beach Club. Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam, staat continu voor je klaar en weten op de juiste momenten gepaste afstand te bewaren. Zowel het ontbijt, de lunch als het diner zijn geweldig. Een groot pluspunt is dat het alledrie al la carte is te bestellen. Ondanks de uitdaging van de beperkte bevoorrading van Anegada, kom je hier niets te kort. Ik kan een verblijf bij Anegada Beach Club dan ook aan iedereen aanbevelen en zal zelf in de toekomst zeker weer terugkeren.

 

This post is also available in: enEnglish